REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це Ситник сказав на брифінгу.

"Що стосується Манафорта, серед прізвищ у списку осіб так званої "чорної бухгалтерії" Партії регіонів значиться це прізвище, і, відповідно до цих списків, на витрати, пов'язані з даною сумою, починаючи з 20.11.2007 року було виділено загалом понад 12 млн доларів США. Останній запис у книзі стосовно Манафорта датується 5 жовтня 2012 року", - сказав Ситник.

Він наголосив, що наявність прізвища Манафорта не означає, що він дійсно отримував ці кошти, оскільки там стоять підписи інших осіб.

Відео дня

Також директор НАБУ зауважив, що не конкретизовано, з якою метою видавалися ці кошти.

Читайте такожПосаду глави передвиборчого штабу Трампа отримав колишній радник Януковича

"Зараз слідство триває, і говорити про перспективу саме по цьому поки що не варто", - сказав Ситник.

Він нагадав, що самі по собі документи з "чорної бухгалтерії" не можуть бути беззаперечними доказами, але вони можуть бути доказами в сукупності з іншими доказами.

За його словами, зараз триває збір доказів для того, щоб довести, що це справжні списки і що певні люди там ставили свої підписи, і довести, що кошти були ними отримані.

"Я думаю, що найближчим часом перші результати вже будуть", - сказав Ситник.

Читайте такожСитник: Співробітники економічного департаменту ГПУ перешкоджали НАБУ, захищаючи приватні інтереси

Як наголосив директор НАБУ, щодо Манафорта буде довести складніше, бо він не займав в Україні жодної посади.

Як повідомляв УНІАН, згідно з розслідуванням журналістів The New York Times, керівник виборчого штабу Трампа Манафорт міг отримати 12,7 млн доларів з "чорної" каси Партії регіонів, коли співпрацював з Януковичем. Перед тим, як приєднатися до виборчої кампанії Трампа, найбільш відомим клієнтом Манафорта був Янукович. Манафорт відігравав роль політичного консультанта-радника і допомагав Партії регіонів та Януковичу перемагати під час декількох виборчих кампаній в Україні.