Владислав Каськів / УНІАН

Про це повідомив журналістам заступник генерального прокурора України Євген Єнін.

«На даному етапі екстрадиційна перевірка щодо Каськіва призупинена до моменту завершення розгляду його клопотання про надання політичного притулку», – сказав Єнін.

Читайте такожКаськів вніс заставу в $600 тисяч та вийшов із в'язниці у Панамі - ГПУ

Відео дня

Він зазначив, що за формальною процедурою, яка триває 1,5 місяці, й у разі, якщо Каськів не буде оскаржувати рішення компетентних органів Республіки Панама, перевірка буде завершена найближчим часом.

«Жодних ілюзій у тому, що пан Каськів буде намагатися затягнути цей процес, у нас немає. Відповідно ми розраховуємо, що процес триватиме приблизно шість місяців, після цього до трьох місяців триватиме процедура екстрадиційної перевірки», – сказав Єнін.

Як повідомляв УНІАН, Каськів обіймав посаду голови Держагентства з інвестицій та управління національними проектами України у 2010 – 2014 роках.

18 серпня 2016 року генпрокурор Юрій Луценко повідомив про затримання Каськіва панамськими правоохоронцями.

За даними міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, Каськів вивів з України 255 млн грн.

20 серпня заступник генпрокурора Євген Єнін заявив, що ГПУ направила до Панами клопотання про екстрадицію Каськіва.

Суд у Панамі обрав екс-голові Держінвестпроекту запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 600 тис. дол. та обмежив його пересування містом Панама.

3 жовтня Єнін повідомив, що Каськів вніс заставу та вийшов із в’язниці в Панамі. Він залишатиметься на волі під заставою до моменту вирішення компетентними органами Панами питання щодо його екстрадиції до України.