фото: УНІАН

Про це він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

При цьому він зазначив, що політичну відповідальність за події в МВС Аваков понесе в будь-якому випадку.

Читайте такожТроян відмовився звітувати про розслідування трагедії в Княжичах у присутності ЗМІ

Відео дня

"Арсен Аваков є міністром внутрішніх справ. Міністр внутрішніх справ не здійснює безпосередньо керівництво Нацполіцією. Конкретно цією операцією займалися співробітники поліції на рівні Києва, на рівні районів Києва. Тому є чистим популізмом займатися питанням перекладання відповідальності на міністра. Він несе політичну відповідальність за події в МВС, і він її понесе в будь-якому випадку", - сказав Геращенко.

Як повідомляв УНІАН, за даними ГПУ, 4 грудня у с. Княжичі Броварського району Київської області співробітники Корпусу оперативно-раптової дії (КОРД) Нацполіції, перебуваючи на службі, застосували автоматичну зброю стосовно співробітників Броварського відділу поліції охорони, які разом з двома працівниками Управління оперативної служби Головного управління Національної поліції в м. Києві, теж перебуваючи на службі, застосували автоматичну зброю у відповідь.

Внаслідок стрілянини загинули 5 співробітників поліції. Кримінальне провадження відкрито за п. 1 ч. 2 ст. 115 (вбивство) Кримінального кодексу України.