Ілюстрація / REUTERS

В Євросоюзі очікують, що Україна отримає безвізовий режим до травня-червня 2017 року. Про це брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк написав у своєму Twitter.

Читайте такожПарубій про "безвіз" для України: питання не знято з порядку денного Європарламенту - його відстрочено

"У Брюсселі розраховують, що Грузія отримає безвізовий режим до квітня/травня, а Україна – до травня/червня", – написав журналіст.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у ЄС вирішили, що рішення про безвізовий режим для України може вступити в силу тільки разом з новим механізмом тимчасового припинення таких безвізових режимів для будь-якої країни світу, щодо яких діють такі режими.

15 грудня Європарламент ухвалив пропозиції щодо механізму тимчасового зупинення дії безвізового режиму Євросоюзу з третіми країнами. Це рішення ще має бути затверджене Радою ЄС.

На сайті Європарламенту орієнтованої датою розгляду безвиза для України було зазначено 3 квітня 2017 року, потім цю дату прибрали.

У Європейському парламенті кореспонденту УНІАН пояснили, що питання надання Україні безвізового режиму буде винесений на голосування в Європарламенті відразу після завершення міжінституційних переговорів, а дата 3 квітня 2017 року не є обов'язковою.