Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН прогнозує, що майбутня кампанія з виборів Президента України буде жорсткою, складною і з великою кількістю компроматів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на прес-конференції “Підсумки роботи за 2008 рік та завдання Верховної Ради України на 2009 рік”.

“Сутичка за президентство буде настільки жорсткою, складною, з таким компроматом, що треба зробити все, щоб в цій боротьбі не поховати країну”, - наголосив спікер парламенту.

Відео дня

В.ЛИТВИН вважає, що політикам необхідно укласти свого роду “публічний пакт”, що до офіційного початку президентської виборчої кампанії ніхто про вибори не говорить.

На його думку, що політикам і високопосадовцям треба зосередитись на тому, щоб “відвести країну від безпечної межі і не викликати чергових революцій”.

В.ЛИТВИН наголосив, що всі учасники президентської кампанії мають публічно висловити позицію щодо того, щоб вибори глави держави відбулися “прозоро, демократично і без отих сутичок, які були у 2004 році”. За його словами, важливо, щоб не “вулиці” визначали результат виборів.