Голова Конституційного суду України Андрій СТРИЖАК заявляє, що відсутність рішення КС про терміни проведення президентських виборів не може перешкоджати їх проведенню.

Таку думку він висловив в інтерв`ю газеті «Сегодня».

«Розгляд подання в КС не припиняє дію закону», - пояснив голова КС, додавши, що в цьому випадку в Конституції України прописані терміни проведення виборів.

Відео дня

У той же час А.СТРИЖАК зазначив, що нинішні положення Конституції щодо дати проведення президентських виборів дають підстави різним політикам тлумачити їх по-своєму. «У жовтні, в грудні або аж у 2010 році», - сказав голова КС. Він нагадав, що Президент України Віктор ЮЩЕНКО заявив про свій намір звернутися з відповідним зверненням до Конституційного суду. «Але ми б хотіли, щоб він зробив це завчасно, щоб знову не було спекуляцій навколо термінів прийняття рішення», - підкреслив А.СТРИЖАК.

«Я сподіваюся, що цього року (2009 – УНІАН) наші політичні лідери будуть більш розсудливі і вноситимуть подання не в останні місяці, а завчасно», - зазначив А.СТРИЖАК.

Як відомо, стаття 103 Конституції України передбачає, що чергові вибори Президента проводяться в останню неділю останнього місяця п`ятого року повноважень глави держави.

В.ЮЩЕНКО обійняв посаду Президента України 23 січня 2005 року.