Майк Пенс / REUTERS

Про це він заявив у понеділок у Брюсселі після завершення зустрічі з президентом Європейської Ради Дональдом Туском, повідомляє власний кореспондент УНІАН.

Читайте такожВ ЄС прокоментували можливе приєднання США до "нормандського формату"

Пенс знову наголосив, що стосовно України США будуть продовжувати вважати Росію «відповідальною» та вимагати, щоби вона поважала Мінські домовленості, «починаючи з деескалації насилля на сході України».

Відео дня

«Ми закликаємо обидві сторони дотримуватися домовленостей про припинення вогню, яке повинно розпочатися сьогодні, і в інтересах миру та невинних людських життів ми сподіваємося та молимося, що це припинення вогню буде дотримано», – заявив віце-президент США.

Разом із тим, американський високопосадовець зазначив, що у Вашингтоні будуть «шукати нові шляхи для нового спільного підґрунтя з Росією, які, як вірить президент Трамп, можуть бути знайдені».

«Ми повинні надійно стояти на захисті суверенітету та територіальної цілісності держав у Європі. У зусиллях Росії перемалювати міжнародні кордони силою ми будемо підтримувати ці зусилля в Польщі та в країнах Балтії за допомогою НАТО, посилюючи нашу присутність», – наголосив Пенс.