ВРП не звільнила суддю Рудніченко / facebook.com/roman.maselko

Вища рада правосуддя не звільнила суддю Апеляційного суду київської області Рудніченко О.М, яка позбавляла водійських прав учасників «Автомайдану». Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив адвокат Роман Маселко.

Він повідомив, що члени  ВРП й сама суддя визнали наявність порушень, але вирішили, що вони недостатньо грубі. А суддю не притягнуто до відповідальності у зв'язку із закінченням строків притягнення.

Читайте такожЗатримано розшукуваного екс-"беркутівця", який трощив машини "Автомайдану" у 2014 році

Відео дня

"Тобто умисне покарання невинного, без доказів, на підставі сфальшованих документів не є грубим порушенням. Тепер судді можуть користуватись цим рішенням "оновленої" ВРП як практикою, яка дозволяє такі порушення", - пише юрист.

Маселко також повідомив, що інші судді, щодо яких мали розглядатись справи захворіли (у т.ч. голова Дніпровського суду Ластовка та в.о. голови Голосіївського суду - Шевченко). Тому усі ці справи - відкладено.

Як повідомляв УНІАН раніше, Вища рада правосуддя через відсутність кворуму перенесла розгляд клопотання Генеральної прокуратури України щодо відсторонення від посади викритого у вимаганні 500 тис. дол. члена ВРП Павла Гречківського на 15.00 22 лютого.