Чиновники з невизнаного Придністров'я приїжджали в Лондон / фото УНІАН

Посла Великобританії в Молдові Люсію Ребекку Джойс у понеділок, 19 червня, викликали в Міністерство закордонних справ та європейської інтеграції Республіки Молдова, щоб обговорити візит керівника невизнаного Придністров'я Вадима Красносельського в Лондон і його прийом у британському МЗС.

Британський посол підтвердила, що поїздка мала приватний характер, а її організатором була студентська організація "Оксфордський союз", що проводить дебати на різні теми, передає Newsmaker.

Читайте такожВлада невизнаного Придністров'я встановила покарання за заперечення заслуг Росії

Відео дня

Джойс також наголосила, що "представники МЗС Великобританії скористалися можливістю, щоб повідомити безпосередньо лідерам Тирасполя офіційну позицію британського уряду, згідно з якою необхідно врегулювати придністровський конфлікт з дотриманням принципу суверенітету і територіальної цілісності Молдови з наданням спеціального статусу Придністров'ю".

Як повідомлялося, візит Вадима Красносельського у Лондон, в рамках якого його прийняв додатковий директор МЗС Великобританії у справах Східної Європи та Центральної Азії Нікола Поллітт, викликав дипломатичний скандал.