Джон Маккейн / REUTERS

Голова Комітету Сенату США з питань збройних сил Джон Маккейн закликав президента Дональда Трампа надати Україні летальне оборонне озброєння для захисту від агресії РФ.

Про це йдеться у заяві, опублікованій на сайті політика.

Зокрема, Маккейн привітав посилення санкцій проти РФ, щодо 38 осіб та компаній, включаючи представників державної влади Росії та підтримуваних Росією бойовиків в Україні.

Відео дня

«Сполучені Штати повинні продовжувати посилювати тиск на Росію, доки не змусять її вивести свої війська з України, включно з Криму», - заявив сенатор.

Маккейн підкреслив, що Росія має припинити свою дестабілізаційну підтримку бойовиків на Донбасі та поважати суверенітет і територіальну цілісність України.

Читайте такожПорошенко: в найближчі кілька місяців до України приїздитимуть викосопосадовці США

«На основі цього важливого кроку Президент Трамп повинен нарешті вжити заходів для скасування слабкої політики свого попередника та надати Україні оборонну летальну допомогу, яка їй потрібна і на яку вона заслуговує, для захисту свого суверенітету та територіальної цілісності від російської агресії», - йдеться в заяві.

Сенатор нагадав, що Організація Об'єднаних Націй за останні кілька місяців зафіксувала збільшення на 48% кількості загиблих та поранених серед цивільних осіб внаслідок конфлікту на Донбасі, розпочатого Росією.

«Тепер час для дій. Президент Трамп має можливість перегорнути сторінку ганебної глави в історії США та надати Україні оборонну летальну допомогу, яка вже затверджена Конгресом. Він може розпочати нову главу щодо відновлення виконання зобов’язань США перед нашими союзниками, партнерами та у справі боротьби за свободу», - резюмував Маккейн.