Ілюстрація / REUTERS

За протоколами, складеними уповноваженими особами Національного агентства з питань запобігання корупції на керівників (уповноважених осіб) політичних партій, накладено штраф у розмірі 290 тисяч 700 гривень.

Як повідомили у прес-службі НАЗК, протягом 2016 – 2017 років складено 171 протокол про адміністративні правопорушення за результатами аналізу звітів політичних партій, з них 164 вже направлено до суду.

Так, порушення стосувались порядку подання звіту партії про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру та фінансового звіту про надходження і використання коштів виборчого фонду. Відповідні протоколи склав Департамент з питань запобігання політичній корупції стосовно 132 партій. Стаття 21221 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає відповідальність за таке правопорушення у вигляді накладення штрафу від трьохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відео дня

Читайте такожНАЗК направило до Нацполіції всі матеріали справи Ляшка

"За порушення порядку надання або отримання внеску на підтримку політичної партії Департамент з питань запобігання політичній корупції склав 38 протоколів. Відповідальність за таке правопорушення передбачає стаття 21215 КУпАП, а саме накладення штрафу на громадян від сімдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від ста до ста тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією суми внеску на підтримку політичної партії, наданої або отриманої з порушенням закону. Наразі загальна сума внесків, що підлягають конфіскації за рішеннями судів, становить 983 тисяч 118 гривень 06 коп. Загалом, згідно із постановами судів, визнано винними у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених статтями 21221, 21215 КУпАП, та притягнуто до адміністративної відповідальності 70 осіб", - йдеться у повідомленні НАЗК.

Як зазначається, загальна сума штрафів та конфіскацій за рішеннями судів - 1 млн 273 тис. 818 грн.

Як повідомляв УНІАН раніше, за матеріалами Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) станом на сьогодні відкрито вісім кримінальних проваджень, направлено до Нацполіції матеріали щодо 5 політичних партій.