Віктор БАЛОГА
Президент Віктор ЮЩЕНКО дійсно згоден скоротити термін свого перебування на посту глави держави і провести одночасні парламентські й президентські вибори.

Як стверджують джерела газети "Коммерсант-Украина (№59 від 6 квітня) " в Секретаріаті Президента, остаточно це рішення нібито було затверджено у п`ятницю вранці, а його ініціатором виступив глава СП Віктор БАЛОГА.

Сам В.БАЛОГА підтвердив, що брав участь в попередньому обговоренні цієї ініціативи, і запевнив у серйозності намірів В.ЮЩЕНКА.

Відео дня

"Вибори Президента 25 жовтня будуть достроковими, тому що за Конституцією їх слід було провести 17 січня 2010 року. Але для Президента не критичні додаткові три місяці перебування у владі, оскільки в цьому випадку на кону майбутнє країни", - сказав В.БАЛОГА, додавши, що спільні дострокові вибори будуть "відображенням народної волі".

"Вийдіть на вулицю і запитайте у перехожих, що вони думають про владу. А потім уточните, про кого вони так погано думають – про прем`єра, Президента чи парламент. Упевнений, вам скажуть, що про всіх. Таким чином, "перезавантаження" теж слід проводити у всіх гілках влади одночасно", - пояснив глава СП.

Коментуючи виданню заклик лідера Партії регіонів Віктора ЯНУКОВИЧА "не тягнути до 25 жовтня" з одночасними виборами Президента і парламенту, а провести їх раніше, В.БАЛОГА сказав: "Буде це 25 жовтня або 25 вересня – не так важливо. Потрібно, щоб була політична воля для проведення повного перезавантаження влади".