Ілюстрація / REUTERS

«Ракетний експерт» Майкл Ілман, на якого у свої статті про нібито українські двигуни у балістичних ракетах КНДР посилалось NYT, заявив, що не говорив у ствердній формі про причетність української влади до постачання ракетних двигунів КНДР. Про це він написав у Twitter.

Читайте також"Зловили в гаражі": ЗМІ нагадали про засуджених шпигунів з КНДР, які полювали за "секретами" українських ракет

"Дозвольте мені прояснити щодо джерела надходження двигунів для міжконтинентальних балістичних ракет КНДР: "Південне" – одне з кількох можливих джерел. У Росії є й інші потенціали", – написав він.

Відео дня

«Я не вірю, що українська влада сприяла чи знала, якби б двигуни були отримані із України. Навпаки, Україна арештувала корейців у 2012 році!», - додав експерт.

Як повідомляв УНІАН раніше, так званий експерт NYT, на коментарях якого базувалася стаття видання про нібито українські двигуни у балістичних ракетах КНДР, Майкл Ілман (Michael Elleman) шість років працював у РФ – з 1995 по 2001 роки. Про це йдеться офіційній біографії «експерта» на сайті «38 North».

Зокрема, Ілман очолював програму, спрямовану на демонтаж застарілих ракет дальнього радіусу дії в РФ. «З 1995 по 2001 рік він очолив програму спільного зменшення загрози в Росії, спрямовану на демонтаж застарілих ракет дальнього радіусу дії», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, американське видання The New York Times розмістило публікацію, в якій стверджувалось, що успіхи Північної Кореї у випробуванні міжконтинентальної балістичної ракети, яка, ймовірно, може досягти США, стали можливими завдяки придбанню потужних ракетних двигунів на чорному ринку, швидше за все, з українського заводу.

У свою чергу, секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов заявив, що український оборонно-промисловий комплекс не постачав ракетні двигуни та ракетні технології режиму Північної Кореї.

Держпідприємство "Південний машинобудівний завод ім. Макарова" заявило, що ніколи не мало і не має жодного зв'язку з північнокорейськими ракетними програмами космічного чи оборонного характеру. В Адміністрації президента вважають провокацією повідомлення ЗМІ про українські двигуни для ракет КНДР.