Геращенко продемонстрував цей запис, але присутнім на засіданні було важко розібрати, про які саме факти йдеться / Фото УНІАН

Народний депутат України Антон Геращенко (фракція “Народний фронт”) на засіданні парламентського комітету з питань запобігання і протидії корупції оприлюднив запис нібито розмови директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника, в якій розголошуються матеріали прослуховування дружини прокурора Костянтина Кулика.

Як передає кореспондент УНІАН, Геращенко заявив, що днями в Інтернеті з’явився запис розмови, на якому «особа з голосом, схожим на голос директора НАБУ Артема Ситника, зачитала декільком невідомим особам, які, ймовірно, не мають доступу до державної таємниці, матеріали прослуховування дружини прокурора Кулика».

Читайте такожПротокол про адмінправопорушення щодо Ситника направили до суду

Відео дня

Депутат продемонстрував цей запис, але присутнім на засіданні було важко розібрати, про які саме факти йдеться. В записі містилася ненормативна лексика.

Геращенко наголосив, що, якщо факти, які розголошені особою, голос якої схожий на голос Ситника, «не були розсекречені у встановленому порядку, то вони становлять державну таємницю, є матеріалами слідства, а розголошення цих матеріалів кличе за собою кримінальну відповідальність за трьома статтями Кримінального кодексу: 328 — порушення законодавства про державну таємницю, 387 — розголошення матеріалів досудового слідства і 365 — перевищення службових повноважень».

Депутат закликав Генеральну прокуратуру України і Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру перевірити справжність цих записів, і в разі їх правдивості розслідувати порушення законодавства Ситником.

Геращенко не є членом Антикорупційного комітету, але він за наполяганням депутатів із фракції “Блоку Петра Порошенка” виступив на початку засідання комітету.

Як повідомляв УНІАН, Національне антикорупційне бюро у грудні 2015 року розпочало розслідування за підозрою у незаконному збагаченні тодішнього військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика. Досудовим розслідуванням було встановлено, що впродовж 2011-2016 років Кулик набув у власність ряд об’єктів нерухомого майна та автомобілів, вартість яких значно перевищувала його офіційний дохід.

14 квітня 2017 року Кулика було призначено заступником начальника Департаменту міжнародно-правового співробітництва ГПУ.