У партії “Наша Україна” розуміють, що їхнє рішення про вихід з коаліції не призведе до розпуску парламенту.

Про це сказала народний депутат від НУ-НС Ксенія ЛЯПІНА в інтерв’ю газеті “Україна молода”.

За її словами, «Наша Україна» не може ініціювати виборів. “А крім того, все це не матиме наслідків, оскільки у Президента за півроку до складення повноважень зникає право розпускати Верховну Раду. А вибори Президента - 17 січня. Є конституційні реалії, які треба враховувати. До президентських виборів розпуск парламенту не можливий”, - сказала К.ЛЯПІНА.

Відео дня

Депутат висловила здивування, що, коли «Наша Україна» вирішила ухвалити рішення про вихід із коаліції, це почали сприймати як технологічний прийом або таємний план. “Ні! Це суто політичний крок”, - наголосила К.ЛЯПІНА.

Вона не думає, що міністрам, призначеним за квотою фракції “Наша Україна – Народна самооборона”, рекомендуватимуть піти з уряду. “Безумовно, якщо ми виходимо з коаліції, то логічно, що маємо відкликати міністрів. Але це логічно тільки тоді, коли видно наступний крок. Наприклад, ми виходимо з уряду (а відтак Кабінет міністрів втрачає кворум), то наступні кроки - формування нової коаліції, нового уряду. Однак за нинішньої ситуації, напередодні президентських виборів, це недоцільно”, - сказала вона.

К.ЛЯПІНА не виключає, що до теми дострокових парламентських виборів в Україні повернуться після президентських виборів. “Тому що в нинішньому парламенті - тупикова ситуація. Там могла б сформуватися лише одна коаліція - БЮТ і Партії регіонів. Але вони готові утворити більшість тільки з однією метою - створити диктатуру в країні, а такий підхід не задовольняє громадян. Тому цю проблему, мабуть, усе-таки доведеться вирішувати достроковими виборами”, - зауважила вона.

Як відомо, 27 червня відбудеться з’їзд партії “Народний Союз Наша Україна”, представники якої входять до складу фракції НУ-НС. На з’їзді планується ухвалення рішення про вихід з коаліції.