Більшість громадян України набагато краще ставляться до лідерів іноземних держав, ніж до вітчизняних політиків.

Про це свідчать презентовані сьогодні на прес-конференції в УНІАН результати проведеного Інститутом ім. Горшеніна всеукраїнського соціологічного дослідження на тему «Україна. Повноліття».

Так, за даними дослідження, прем’єр-міністра Російської Федерації Володимира ПУТІНА більшість опитаних (59,6%) сприймають позитивно (“надзвичайно позитивно” - 16,3%, “позитивно” - 43,3%). При цьому, “негативно” та “надзвичайно негативно” до нього ставляться загалом 19,8%.

Відео дня

Про президента Росії Дмитра МЕДВЕДЄВА позитивної думки 46,5% респондентів (“надзвичайно позитивно” – 12,8%, “позитивно” – 33,7%%), негативної – 35%.

До президента США Барака ОБАМИ українці ставляться також переважно добре – третина (31,3%) в цілому позитивно (“надзвичайно позитивно” – 3,5%, “позитивно” – 27,8%), і близько чверті (25,6%) – загалом негативно.

Тобто, констатував директор Інституту ім. Горшеніна Кость БОНДАРЕНКО, в усіх випадках “позитив домінує над негативом”.

Стосовно аналогічних показників провідних вітчизняних політиків, експерт зауважив, що дані дослідження не будуть оприлюднені, аби уникнути підозри, що дослідження є замовним на користь тієї чи іншої політичної сили.

“Єдине, що я хочу сказати, жоден український політик не зрівнявся ні в балансах, ні в позитивах із західними чи східними політиками”, - зазначив К.БОНДАРЕНКО.

Інститут ім. Горшеніна провів всеукраїнське соціологічне дослідження на тему «Україна. Повноліття» з 10 по 18 серпня. Всього, згідно з всеукраїнською вибіркою, з урахуванням основних соціально-демографічних характеристик населення України, було опитано 2 тис. респондентів у 160 населених пунктах, які репрезентують доросле населення України у віці від 18 років. Квотами у вибірці були: вік, стать, освіта і тип населеного пункту, в якому проживає респондент. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує 2,2%.