Заступник директора Агентства моделювання ситуацій (АМС) Олексій ГОЛОБУЦЬКИЙ вважає, що сьогодні найбільш актуальним стає питання чіткого узгодження правил політичної комунікації після проведення в Україні президентських виборів.

Про це говориться в переданому агентству УНІАН коментарі О.ГОЛОБУЦЬКОГО щодо дискусій про формати поствиборчої коаліції в країні.

«Сьогодні не менш актуальною проблемою виборів є визначення і чітка фіксація правил поствиборчої політичної дискусії так званих еліт. Це можливо лише в тому разі, якщо команди основних кандидатів зможуть наперед домовитися про формат співпраці на тривалий період після виборів», - вважає О.ГОЛОБУЦЬКИЙ.

Відео дня

На думку політолога, можна з високим ступенем вірогідності вважати, що ще до першого туру виборів більшість кандидатів так званого «другого ешелону» зможуть домовитися щодо формату співпраці з вірогідним переможцем цих виборів і його підтримки в другому турі.

Водночас, сказав О.ГОЛОБУЦЬКИЙ, для основних претендентів на крісло Президента технологічно кампанія не ділитиметься на перший і другий тур – це буде цілісна безперервна стратегія, з гіпотетичним посиленням з боку кандидатів, які долучилися як віп-агітатори.

«Таким чином може бути вирішена одвічна проблема роз`єднаності політичної еліти в критичний для країни час. Інакше, в країні активно розповсюджуватиметься правило – переможців не судять. І тоді не працюватимуть жодні політичні гарантії для учасників цих виборів», - вважає експерт.