Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ вважає, що Україні потрібно переглянути можливі військові загрози для неї.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні, виступаючи в Києві в Національному палаці «Україна» на урочистостях з нагоди 18-ї річниці створення Служби безпеки України.

«Зростання рівня глобальної нестабільності та зростання конфліктності у міждержавних відносинах вивів на передній план проблему забезпечення обороноздатності України. В першу чергу нам потрібно уточнити, а можливо, і переглянути, наші уявлення про військові загрози Україні. Безумовно, Військова доктрина буде зберігати оборонний характер України як країни миротворця», - сказав В.ЯНУКОВИЧ.

Відео дня

За словами В.ЯНУКОВИЧА, Україні треба чітко визначити шляхи реалізації системи військової протидії будь-якій військовій агресії. На переконання Президента, в основу нової Військової доктрини має бути покладено принцип достатньої обороноздатності. Тобто, як пояснив глава держави, на практиці це означає поступовий перехід до професійної армії, розвиток нових систем озброєння, в першу чергу ракетних військ та систем протиповітряної оборони.