Парламентська більшість Партії регіонів прийнятими вчора змінами до Регламенту Верховної Ради фактично обмежила діяльність демократичної опозиції.

Про це заявив перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань регламенту, член БЮТ Сергій САС, повідомили УНІАН у прес-службі БЮТ.

«Вчора більшість ухвалила зміни до Регламенту, згідно з якими у парламенті може бути не одна опозиційна фракція або опозиційне об’єднання, а одразу кілька», - сказав він.

Відео дня

«Це фактично легалізація кишенькової опозиції, оскільки така норма дає можливість створювати будь-яку кількість опозиційних фракцій для того, щоб не допустити реального спротиву в українському парламенті діючій владі», - наголосив БЮТівець.

Крім того, С.САС нагадав, що провладна більшість змінами до Регламенту ВР спростила порядок обрання першого заступника голови Верховної Ради. Тепер його можна обирати простою більшістю голосів, а не таємним поіменним голосуванням, коли бюлетені мали взяти не менше, ніж дві третини народних обранців.

«Така спрощена процедура дозволить «регіоналам» щедро розплатитися з комуністами за підтримку дій уряду ЯНУКОВИЧА-АЗАРОВА, віддавши посаду першого віце-спікера Адамові МАРТИНЮКУ», - сказав С.САС.

БЮТівець зазначив, що вчора коаліція також “узаконила діяльність зрадників та перебіжчиків”, дозволивши їм «створювати парламентську групу з правами фракції», а також заборонила народним депутатам вимагати присутності Президента на засіданнях парламенту.

«Все це є неприпустимим, бо принижує всі основи парламентаризму, діяльності депутатів і порушує права опозиції», - підкреслив С.САС.