Дмитро Медведєв під час прес-конференції в Києві. 17 травняПрезидент Росії Дмитро МЕДВЕДЄВ заявляє, що російська сторона не має наміру на догоду Україні відмовлятися від реалізації альтернативних проектів транспортування природного газу, зокрема, будівництва газопроводів «Північний потік» і «Південний потік».

Як передає кореспондент УНІАН, про це Д.МЕДВЕДЄВ заявив під час Сьомого українсько-російського економічного форуму, який відбувся сьогодні в Києві.

У рамках цього форуму міністр палива і енергетики України Юрій БОЙКО висловив стурбованість української сторони у зв`язку з відсутністю перспективних гарантій щодо обсягу транзиту газу територією України через будівництво російськими партнерами спільно з європейськими компаніями обхідних газотранспортних шляхів.

Відео дня

«Ця невизначеність не дає можливості нам сконцентрувати і людські ресурси, і промисловий потенціал для того, щоб мати упевненість у майбутньому», - заявив Ю.БОЙКО.

На це Д.МЕДВЕДЄВ відповів: «Колеги, ці рішення прийнято. Тут питання не в нашій симпатії чи антипатії або в якихось інших моментах, політичних, можливо».

Водночас Д.МЕДВЕДЄВ підкреслив, що визначеність в українсько-російських відносинах в енергетичній сфері є, однак це, за словами російського Президента, не означає, що «нічого не можливо альтернативного».

«Ми ніколи не зациклювалися і ніколи ні я, ні мої колеги не говорили, що якщо буде один потік, інший потік, то неможливо обговорювати жодних інших варіантів. Можливо. Світ змінюється. Енергетика змінюється. Сланцевий газ з`явився… П`ять років тому про це ніхто не думав», - сказав Д.МЕДВЕДЄВ і відзначив, що це питання необхідно обговорювати у майбутньому.