Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ відмовився висловлювати свою думку щодо дати проведення виборів до Верховної Ради.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави заявив сьогодні журналістам у Калуші Івано-Франківської області, відповідаючи на запитання кореспондента УНІАН.

В.ЯНУКОВИЧ нагадав, що зараз питання відносно строків повноважень, зокрема ВР, розглядається за поданням народних депутатів у Конституційному Суді.

Відео дня

«І яке рішення прийме Конституційний Суд – важко сказати. Є різні тлумачення Конституції, і я не хочу зараз підмінювати Конституційний Суд. Я хочу лише сказати, що будь-яке рішення Конституційного Суду, яке буде прийнято, я виконаю», - заявив глава держави.

Як повідомляв УНІАН, зараз КС розглядає справу щодо законопроекту із внесення змін до Конституції з приводу термінів проведення виборів Президента, Верховної Ради та до місцевих органів влади.

У перехідних положеннях цього законопроекту чітко встановлено, що чергові вибори до ВР проводяться в останню неділю жовтня 2012 року (це буде 28 жовтня 2012 року), а чергові вибори Президента - в останню неділю березня 2015 року (27 березня 2015 року).

Між тим в опозиції наполягають, що вибори до Верховної Ради мають відбуватися 27 березня 2011 року.