Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН і владна більшість у Верховній Раді вигадують нові і нові приводи для продовження порушення Конституції при голосуванні народних депутатів.

Як повідомляє прес-служба «Нашої України», про це заявив голова партійної групи «Наша Україна», народний депутат Зіновій ШКУТЯК, коментуючи рішення парламенту повернути на доопрацювання проект постанови про впровадження системи голосування "Рада-3".

«Голова Верховної Ради і Партія регіонів розігрують для громадян дуту комедію з ухваленням цієї постанови, єдиною метою якою є якнайдовше відкласти обов’язкове особисте голосування депутатів, як цього вимагає 84 стаття Конституції України», - наголосив він.

Відео дня

Депутат зазначив, що постанова, внесена В.ЛИТВИНОМ сформульована таким чином, що дозволяє на невизначений строк відтягувати запровадження нової системи і, відповідно, продовжити реалізацію вигідної владі, але антиконституційної практики «кнопкодавства» в парламенті.

На думку З.ШКУТЯКА, навіть якщо ця постанова колись і буде ухвалена, то це не означає, що нова система голосування, яка передбачає виключно особисте голосування депутатів, буде введена в дію.

Він підкреслив, що «Наша Україна» вимагає, щоб нова система сенсорного голосування була запроваджена невідкладно. Тим більше, що спікер В.ЛИТВИН нещодавно підтвердив її абсолютну технічну готовність.

За його словами, у голови Верховної Ради є достатньо законних повноважень і посадовий обов’язок, щоб одним своїм розпорядженням покінчити з антиконституційною практикою голосування депутатів чужими картками. «Усі ініціативи ЛИТВИНА щодо прийняття спеціальної постанови парламенту є грою на користь влади та втечею від особистої відповідальності», - вважає депутат.