Микола Федорук
Безробітному екс-мерові Чернівців Миколі ФЕДОРУКУ, якого 31 березня депутати міської ради більшістю голосів відправили у відставку, шукатимуть роботу в обласному Центрі зайнятості.

Як передає кореспондент УНІАН, зокрема, М.ФЕДОРУК днями під час розмови із журналістами повідомив, що має намір стати на облік у центрі зайнятості.

Водночас директор Чернівецького обласного центру зайнятості Галина ЧУПІНА на прес-конференції зазначила, що підшукати підходящу вакансію для колишнього міського голови Чернівців М.ФЕДОРУКА «буде дуже непросто». «Для висококваліфікованих менеджерів вакансії з відповідним рівнем зарплати в області бувають, але досить рідко», - додала Г.ЧУПІНА.

Відео дня

За її словами, при взятті на облік безробітних процедура однакова для всіх. Після звернення людини їй дається сім днів на самостійний пошук роботи. Далі їй присвоюється статус безробітного. І фахівці Центру зайнятості починають шукати для безробітного підходящу роботу. «Під терміном підходящої мається на увазі робота, яка відповідає фаху, знанням, бажанням безробітного і навіть враховується рівень його попередньої зарплати», - повідомила директор Чернівецького обласного центру зайнятості.

Раніше, 7 квітня, М.ФЕДОРУК на засіданні місцевого «прес-клубу реформ» повідомив, що з міської ради йому надіслали телеграму з проханням прийти до Ратуші та забрати свої речі. За словами М.ФЕДОРУКА, отримання телеграми його здивувало, оскільки він живе у Чернівцях, у центрі міста, нікуди виїжджати не збирається. "Для чого було це робити, можна ж було зателефонувати, я б сам прийшов", - сказав екс-мер Чернівців.

Водночас М.ФЕДОРУК утримується від відповіді, чи балотуватиметься він знову на посаду міського голови та чи оскаржуватиме у суді рішення сесії Чернівецької міської ради від 31 березня щодо своєї відставки. «Про це повідомлю пізніше. Всьому свій час», - заявив колишній міський голова.

Як повідомляв УНІАН, 31 березня 2011 року Чернівецька міська рада таємним голосуванням вирішила припинити повноваження міського голови М.ФЕДОРУКА. Із 46 депутатів, які взяли участь у голосуванні, за припинення повноважень М.ФЕДОРУКА проголосували 42 депутати, один проти, три бюлетені визнані не дійсними. За таке рішення проголосували фракції Партії регіонів, ВО «Батьківщини» та «Нашої України». У повному складі не голосувала фракція “Фронту Змін”, фракція ВО «Свободи» у кількості трьох депутатів була проти. Загалом чисельність Чернівецької міської ради становить 60 депутатів.

До повторних виборів тимчасово повноваження міського голови виконує секретар ради, член фракції ПР Віталій МИХАЙЛІШИН.