Віктор ЮщенкоПрезидент України Віктор ЮЩЕНКО висловлюється за створення коаліції демократичних сил після дострокових виборів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні на прес-конференції.

В.ЮЩЕНКО підкреслив, що сьогодні українське суспільство найбільше потребує створення демократичної коаліції. «Зробити всі чесні уроки із того, що було, пройти етап політичних прощ і вибачень, стати плечем до плеча», - наголосив він, додавши, що національно-патріотичним силам необхідно боротися за кожен відсоток голосів виборців для створення демократичної коаліції.

Відео дня

«Я розумію, що широка коаліція значно ускладнює політичний динамізм і всередині коаліції», - сказав В.ЮЩЕНКО, водночас він висловив переконання, що з іншого боку демократичний фронт України не може дозволити собі втратити хоча б один відсоток. «Мова йде на відсотки, я думаю, що головна мета сьогодні і політиків, і Президента в тому числі, все таки продемонструвати політичним силам, які можуть принести і закріпити демократичні засади української політики, як навчитися за деревами бачити ліс, як побачити мету, яка може вас об’єднати, ціль, яка може бути для вас сенсом вашої політики», - підкреслив Президент.

Він також закликав всі демократичні сили об’єднатись.

В.ЮЩЕНКО розповів, що під час останньої зустрічі з лідерами демократичних сил він радив їм не ігнорувати позицію один одного, триматися одне одного, вести коректну політичну кампанію і бути консолідованими.

Президент наголосив на необхідності сконцентруватись на перемозі демократичних сил. «Це є суть, все решта - це дрібниці, а потім буде етап формування політичних цілей, пріоритетів коаліції, уряду і багато інших етапів, на базі яких можна приймати ті чи інші рішення, які хоче та чи інша політична сила», - підкреслив він.