У Держземагентстві обіцяють, що наш кадастр буде найкращий у Європі

До України прибула делегація угорських кадастрових спеціалістів у складі представника Міністерства регіонального розвитку Андраша РЕМШЕЇ та представника Інституту геодезії та картографії Угорщини Сілваї ГЕРГЕЛЮ. Як повідомили УНІАН у Держземагентстві, це зустрічний візит угорських колег в Україну в рамках співпраці з наповнення кадастру.

Під час зустрічі з угорською делегацією голова Держземагентства Сергій ТИМЧЕНКО зазначив, що український кадастр буде найкращим і найпрогресивнішим з технічної точки зору в Європі. Україна фактично остання країна Європи, яка впроваджує автоматизовану систему кадастру, а отже, «у нас є можливість взяти найкращий іноземний досвід та впровадити найсучасніші технічні та програмні розробки», сказав С.ТИМЧЕНКО.

Відео дня

За його словами, на кошти Світового банку Україна вже розробила програмне забезпечення кадастрової системи. Нинішнє завдання – наповнити цю систему достовірними даними про всі земельні ділянки країни. Угорська Республіка сама нещодавно впровадила єдину автоматизовану систему кадастру, а отже, свіжий практичний досвід стане в нагоді українським спеціалістам.

А.РЕМШЕЇ, у свою чергу, відзначив, що на нинішньому етапі наповнення кадастру Україні потрібно закласти міцний фундамент – внести до бази точні дані, а потім вже будувати цілісну систему. Якість послуг, які надаватимуться населенню, залежатиме передусім від достовірності даних.

У рамках візиту угорські фахівці ознайомляться з технічними аспектами функціонування системи українського кадастру, а також з механізмами його наповнення та внесення даних. За результатами зустрічі буде сформовано міжнародну робочу групу та вироблено покроковий план співпраці щодо наповнення кадастру.