У ніч з 31 грудня на 1 січня, близько 00.30, приблизно п`ятеро осіб у формі працівників міліції увірвалися до номеру готелю "Козацький", де разом з друзями святкував Новий рік народний депутат, член фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрій ПАВЛОВСЬКИЙ.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі партії «Батьківщина».

За словами депутата, міліціонери спочатку вибили двері номеру ногами, після чого без будь-яких пояснень увірвались до номера та вирвали з розеток всі електроприлади.

Відео дня

А.ПАВЛОВСЬКИЙ повідомив, що представники міліції ніяк не реагували на його депутатське посвідчення та на попередження, що такі дії суперечать чинному законодавству та Конституції.

"Ніяких роз’яснень, як, власне, і ордеру на обшук, я не отримав", - заявив А.ПАВЛОВСЬКИЙ.

За словами депутата, він намагався пояснити, що зняв номер у готелі завчасно, щоб у новорічну ніч з вікон готелю спостерігати за Майданом Незалежності, ялинкою, концертом та феєрверком.

"Це грубе втручання у моє приватне життя. Такий новорічний "подарунок" ще довго не забуду ні я, ні мої друзі", - заявив депутат.

А.ПАВЛОВСЬКИЙ також повідомив, що у зв`язку з інцидентом готує відповідне звернення до Генеральної прокуратури та МВС з приводу порушення закону "Про статус народного депутата".