Олександр Попов

Очільник міськадміністрації особисто перевірив стан прибирання району, зокрема, роботу щодо ліквідації стихійних звалищ, своєчасного вивезення сміття та благоустрою прибудинкових територій, повідомляє прес-служба КМДА.

Зокрема, під час об’їзду голова КМДА виявив одразу три стихійні сміттєзвалища на межі Києва та селища Коцюбинське. Одне із них – на вулиці Робітничій – особливо вражає своїм масштабом. У яру поблизу місцевого кладовища накопичилося кілька тон непотребу. Не набагато краща ситуація і на території самого цвинтаря. Через відсутність контейнерів для сміття усе зайве тут складують на купи вздовж паркану.

Олександр Попов вказав на вкрай незадовільний стан роботи комунальників району і на відсутність контролю з боку голови Святошинської райдержадміністрації та розпорядився негайно ліквідувати усі недоліки благоустрою території.

Відео дня

«Я вимагаю максимально відповідального ставлення до благоустрою міста. Неприпустимо, що в столиці й досі залишаються вкрай захаращені території і тим паче стихійні звалища сміття. Стан прибирання міста перевірятиму особисто, тож такі «чисті четверги» будуть у кожному з районів. Нехай це буде попередженням усім чиновникам, які ще досі сподіваються уникнути покарання за бездіяльність», – наголосив Олександр Попов.

Він зазначив, що прислухатиметься не до звітів чиновників, а до думки киян, і це стосується не лише питань благоустрою міста.

«Я більше довіряю думці мешканців Києва, аніж звітам чиновників. Тому про якість виконання ремонтних робіт, про стан благоустрою території, зокрема, прибирання, асфальтування прибудинкових територій, про надання тих чи інших послуг, про інші питання життєдіяльності міста я питатиму саме у киян», – сказав Олександр Попов.

Після об’їзду району голова КМДА зустрівся з мешканцями будинку на вулиці Академіка Корольова, 11/1, звернення від яких надійшло під час останнього ефіру програми «Столиця з Олександром Поповим» на телеканалі Київ 7-го травня.

Через постійні прориви труб каналізаційні відходи накопичуються у підвалі будинку. Тут постійно розповсюджується неприємний запах, а надмірна вологість створила умови для розростання небезпечного грибка у під’їздах та квартирах. Олександр Попов особисто оглянув підвал та під’їзди будинку, вислухав усі зауваження від громадян і дав доручення новопризначеному начальнику ЖЕКу негайно розпочати ремонт каналізації у будинку. Попереднього керівника ЖЕКу нещодавно звільнили за халатність та бездіяльність.

Як тільки проблему підвалу буде вирішено, комунальники розпочнуть ремонти під’їздів та покрівлі, водночас у дворі будинку повністю замінять асфальтне покриття, зазначає прес-служба.