Верховна Рада Автономної республіки Крим проголосувала за призначення Віктора ПЛАКІДИ головою Ради міністрів Криму.

Як передає кореспондент УНІАН, за дане рішення проголосували 75 із 93 кримських депутатів, що взяли участь в голосуванні.

Довідка УНІАН. В.ПЛАКІДА народився в 1956 році. З 1999 року по січень 2004 року очолював Феодосійські електричні мережі. У липні 2001 року одержав ступінь кандидата економічних наук, захистивши в Харківському політехнічному інституті дисертацію на тему «Економічний механізм підвищення ефективності діяльності енергопостачальних підприємств». У 2002 році був обраний депутатом міськради Феодосії. У 2004 році зайняв посаду заступника технічного директора ВАТ «Крименерго», а в жовтні 2004 року – директора Кримської електроенергетичної системи «Укренерго».

Відео дня

Позачергові пленарні засідання ВР АРК з питання призначення уряду Криму мали були відбутися 26 травня, проте були перенесені у зв`язку з необхідністю продовжити консультації з Президентом України Віктором ЮЩЕНКОМ щодо кандидатури прем`єра. 29 травня на зустрічі Президента з кримським спікером Анатолієм ГРИЦЕНКОМ на посаду прем`єра автономії була заздалегідь узгоджена кандидатура В.ПЛАКІДИ.