Глава Секретаріату Президента України Олег РИБАЧУК та керівник Служби безпеки Ігор ДРІЖЧАНИЙ звернулися до головного редактора газети «Україна молода», позаштатного радника Глави держави Михайла ДОРОШЕНКА з проханням надати матеріали і документи, які начебто стали приводом для публікації газети з критикою керівників СБУ.

Як повідомляє Офіційне інтернет-представництво Президента, про це йшлося на зустрічі, яка відбулася і Секретаріаті Глави держави за дорученням Віктора ЮЩЕНКА. На ній також був присутній в.о. секретаря Ради Національної безпеки та оборони Володимир ГОРБУЛІН.

Учасники зустрічі обмінялися думками і виклали власні позиції щодо публікації про роботу СБУ, яка вийшла на сторінках газети.

Відео дня

О.РИБАЧУК наголосив, що за підсумками зустрічі буде проведено об’єктивну перевірку всіх матеріалів і фактів, які стосуються цієї публікації.

Як повідомляв УНІАН, у публікації в газеті “ Україна молода ” стверджується, що ніби-то голова СБУ І.ДРІЖЧАНИЙ намагається налагодити про всяк випадок контакти з представниками біло-синіх політичних сил і також представниками колишнього режиму. Автор статті наводить нібито список прізвищ осіб, з якими спілкувався І.ДРІЖЧАНИЙ, і зазначає, що “ усі ці контакти — елементи невтішної картини під назвою « деградація СБУ ».

« Про деградацію як чергове « де- » в розвитку головної спецслужби країни — після декомунізації, деКДБізації, девоєнізації — говорять самі працівники СБУ. І не лише говорять — намагаються бити у дзвони, пишуть доповідні керівництву відомства, уряду та держави. Інша річ, що, скажімо, голова секретаріату Президента О.РИБАЧУК перебуває з І.ДРІЖЧАНИМ у вельми приязних стосунках, і тому листи від свідомих і чесних офіцерів на Банковій здебільшого ігноруються, або ж до Президента, якому вони адресовані, не доходять », - зазначалося також у публікації “ України молодої ”.

У п`ятницю прес-секретар Президента Ірина ГЕРАЩЕНКО повідомила, що В.ЮЩЕНКО доручив О.РИБАЧУКУ вивчити факти, наведені в цій статті.