Голова Центральної виборчої комісії Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв заявив про масові порушення проведення так званого всекримського референдуму та вірогідну фальсифікацію його результатів. Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Попри свої ж ухвалені правила гри, самі ж їх і порушують», – зазначив Заїр Смедляєв.

«Вчора і сьогодні, незважаючи на оголошений день тиші, все місто прикрашене білбордами, що запрошують проголосувати за Крим у складі Росії, над адміністративними будівлями встановлені російські прапори. Члени комісії іноді не запитують у виборців паспорти для видачі бюлетенів», – сказав Смедляєв.

Відео дня

Читайте такожУ Криму психічно хворим допомагають «правильно» голосувати на референдумі - Меджліс

«У Бахчисарайський район на автобусах завезли «летючих голландців», які, очевидно, роз'їжджатимуть по дільницях і вкидатимуть бюлетені. У голосуванні беруть участь і громадяни Росії. У Білогірському районі на дільницю не допускали журналістів телеканалу АТР. Отже, один скоєний злочин (незаконний референдум) підштовхує до скоєння іншого (фальсифікації результатів) з метою уникнення відповідальності», – розповів голова ЦВК Курултаю.

Проведення всекримського референдуму Заїр Смедляєв вважає «спробою Путіна надати законного вигляду незаконній окупації Криму».