Королевська

«Допомога благодійних організацій та соціальних працівників дозволили жінкам, які опинилися у важких життєвих обставинах, не відмовитися від своїх дітей. Заплановане скорочення фахівців соціальної роботи в першу чергу вдарить саме по таким сім'ям, істотно збільшивши в Україні кількість соціальних сиріт. Такі ж наслідки будуть і через скорочення допомоги сім'ям з дітьми», - сказала вона. 

За словами Наталії Королевської, завдяки 12 тисячам соцпрацівників по всій Україні торік, у порівнянні з 2012 роком, в чотири рази більше дітей повернулися з інтернатів в сім'ї, у 8 разів збільшилась кількість дітей, яких не вилучили із сімей. 

Читайте такожУряд на вимогу громадськості зберіг щорічні травневі виплати ветеранам

Відео дня

«Ми стільки часу боролися за ці показники. Якщо звільнити таких фахівців - ця тенденція може зупинитися, а в гіршому випадку і впасти до критичної позначки. Подібні недалекоглядні кроки влади щодо економії бюджету можуть стати причиною ще більших проблем, вирішення яких обійдеться для українців дорожче як у фінансовому, так і в моральному плані», - сказала вона. 

За оцінкою Наталії Королевської, скорочення формально проводиться для того, щоб заощадити 308 млн. грн.  Але по факту додатково потрібно буде виділити з бюджету 630 млн. грн. 

«Адже необхідно буде влаштувати в інтернати та будинки сімейного типу дітей-сиріт, виплатити компенсації звільненим та працевлаштувати їх. Я вважаю, не можна проводити реформи за рахунок зниження рівня соціального захисту, особливо тих, хто його потребує найбільше», - сказала Наталія Королевська.