Устанавливать экономически обоснованные тарифы необходимо

Про це заявила кандидат на посаду Президента України Наталія Королевська після звернення до Окружного адміністративного суду м. Києва щодо рекомендацій Кабміна збільшити з 1 травня ціну на газ для населення та з 1 липня для підприємств теплокомуненерго. 

«Ми звернулися до суду, щоб зупинити це рішення уряду. Ми впевнені, що таке підвищення тарифів в умовах заморожування зарплат та пенсій поставить мільйони наших співгромадян на межу виживання», - сказала вона. 

Наталія Королевська впевнена, зростання ціни на газ, що у подальшому призведе і до зростання комунальних тарифів, в додаток до загального підвищення цін змусить людей економити на найнеобхіднішому. Крім того, на її думку, сам підхід, за яким проблеми в країні намагаються вирішити за рахунок простих людей, - неприпустимий. «Ми робитимемо все, аби захистити наших громадян», - підкреслила вона. 

Відео дня

Як зауважила Наталія Королевська, встановлювати економічно обґрунтовані тарифи необхідно, втім лише за умови паралельного підвищення пенсій та зарплат. Інакше, за її оцінками, в Україні майже у 5,5 разів збільшиться кількість одержувачів субсидій та компенсацій.  

«Після підвищення тарифів близько 4,5 млн. сімей буде охоплено державною програмою субсидій та компенсацій – це 35 % всього населення країни! А за умов з активного скорочення соцпрацівників, багато з них просто не встигнуть вчасно оформити всі документи на субсидії, що призведе до зростання заборгованості за послуги ЖКГ», - підкреслила вона. 

Наталія Королевська нагадала, що звернення до адмінсуду – черговий крок у послідовній боротьбі за захист соціальних прав громадян. Вже подані звернення до Конституційного суду щодо відміни «антикризового пакету» законів та до Генпрокуратури – щодо заборгованостей із зарплат. Також було утворено Інститут соціального захисту громадян для напрацювання пропозицій та методів вдосконалення системи соціального захисту в Україні.

«Ми робимо це для того, щоб кожен громадянин знав свої права. Нам вже вдалося відстояти одноразову допомогу до 5 травня для ветеранів, а отже, ми на правильному шляху», - підкреслила Наталія Королевська. 

Нагадаємо, 25 березня 2014 року Кабінетом Міністрів України була ухвалена постанова № 81 «Про вдосконалення державної політики регулювання цін на природний газ і тарифів на теплову енергію та забезпечення посилення соціального захисту населення під час оплати житлово-комунальних послуг», якою рекомендується НКРЕ підвищити ціну на газ для населення з 1 травня та з 1 липня для підприємств теплокомуненерго.