Яценюк

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк планує звернутися до парламентаріїв з проханням прийняти завтра чотири законопроекти, які дають можливість перейти до виконання другої фази Плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Яценюк заявив під час спільної прес-конференції із президентом Європейської Ради Германом Ван Ромпеєм, який прибув до Києва на запрошення глави уряду.

Читайте такожУ Придністров'ї різко зріс попит на молдовські паспорти, які дають право на безвізовий в'їзд у ЄС

Відео дня

"Завтра під час засідання Верховної Ради України я звернуся до парламентаріїв з тим, щоб прийняти 4 законопроекти, які дають можливість перейти до 2-ї стадії Плану щодо безвізового режиму з ЄС. Це останній бастіон, який треба пройти, щоб українці якомога скоріше отримали б право без віз подорожувати в ЄС ", - сказав глава уряду.

Він додав, що один з ключових законопроектів, який парламент має ухвалити завтра, стосується боротьби з корупцією.

Читайте такожЯценюк закликав Раду "ухвалити пакет законів по безвізовому режиму"

Як повідомляв УНІАН, Євросоюз на саміті в листопаді 2010 року надав Україні План дій щодо лібералізації візового режиму.

Виконання Плану дій повинно стати підставою для скасування візового режиму між Україною і ЄС. План складається з двох етапів: підготовка необхідного законодавства і реалізація реформ, а його положення стосуються чотирьох сфер: безпеки документів, нелегальної міграції, забезпечення громадського порядку та громадянських прав і свобод.