REUTERS

Активісти самопроголошеної "Донецької народної республіки" почали кампанію з відбирання майна у місцевого населення, повідомляє 0629.

Маріупольські підприємці скаржаться, що бойовики вимагають у них гроші.

Відео дня

За словами жителів Донецька, бійці "ДНР" пояснюють це необхідністю "поповнення фонду оборони".

Читайте такожБойовики з "ДНР" почали перевіряти паспорти у громадському транспорті Донецька - ЗМІ

"Вони публічно говорять, що забирають тільки предмети розкоші. Але у мого товариша днями конфіскували дві машини, обладнані для перевезення продуктів. Він підприємець з невеликими доходами, за ці машини йому потрібно якось розрахуватися, але в "ДНР" це нікого не цікавить. Звертатися до міліції марно, та він і боїться виставляти якісь претензії", - каже донеччанин Володимир В.

Читайте такожТерористи з ДНР почали заарештовувати один одного

За його словами, сепаратисти явно мають у своєму розпорядженні бази податкової інспекції, оскільки об'єктами злочинів виступають у першу чергу місцеві підприємці. За словами очевидців, у них відбираються не тільки "предмети розкоші", але й все, що сподобається грабіжникам.

Читайте такожГазета "Донбас" призупинила свою діяльність через незаконні вимоги бойовиків

Сьогодні озброєні бойовики "ДНР" штурмували офіс підприємця в Торезі за відмову платити податки, пише "ОстроВ". Про це виданню повідомило джерело в правоохоронних органах.

"Штурмують офіс комерсанта, розташований поруч з прокуратурою. Він відмовився платити податки ДНР", - сказав співрозмовник агентства.