REUTERS

«Сьогодні зранку група міжнародних експертів ОБСЄ знову не змогла потрапити на місце падіння літака Boeing 777. Групу була зупинена терористами, які, посилаючись на те, що в районі місцезнаходження уламків «існує небезпека», перекрили шлях та заборонили подальший рух групі експертів. Наразі експерти знаходяться в Дебальцево», - сказав Гройсман, слова якого наводить Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

За словами начальника штабу АТО в Дніпропетровській та Луганській областях генерал-майора Віктора Назарова, «військові та Національна гвардія не ведуть жодних бойових дій в двадцятикілометровій зоні навколо місця падіння літака, згідно з наказом президента України. Так само ми зупинили будь-які дії у десятикілометровій зоні навколо маршруту, яким рухаються експерти ОБСЄ».

«Провокативна поведінка терористів свідчить про те, що вони мають чіткий намір - усіма можливими засобами чинити перепони проведенню розслідування та не дати вільного доступу до уламків літака представникам слідства, що ведеться групою міжнародних експертів під координацією Нідерландів. Українська сторона докладала і докладатиме всіх зусиль, аби, згідно з дорученням президента України та прем’єр-міністра, домогтися доступу експертів на місце трагедії та забезпечити можливість провести об’єктивне і неупереджене розслідування», - наголосив Гройсман.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 17 липня в небі над Донецькою областю підтримувані Росією терористи збили літак «Boeing-777» Malaysia Airlines, який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. Літак було збито із зенітний-ракетного комплексу «Бук». Усі 298 осіб, які перебували на його борту, загинули.

До України прибули міжнародні експерти для участі в розслідуванні падіння збитого літака.

Водночас ці експерти, представники ОБСЄ, а також поліцейські з Нідерландів і Австралії, з 27 липня не можуть потрапити на місце падіння літака через стрілянину.

Читайте такожБойовики не дотримуються "дня тиші" в районі катастрофи Boeing-777 - штаб АТОПри цьому президент України Петро Порошенко оголосив одностороннє припинення вогню в радіусі 20 кілометрів від місця падіння літака.

Як повідомляє прес-центр АТО, 31 липня у зоні падіння літака «Боїнг 777» оголошено день ОБСЄ – «день тиші».

«Це зроблено з метою забезпечити повноцінну роботу міжнародних експертів в зоні падіння пасажирського літака «Боїнг 777»,- сказано у повідомленні.

Читайте такожІдея направити російських миротворців в зону падіння «Боїнга» неприйнятна - АП31 липня війська, що беруть участь в активній фазі АТО, не ведуть бойових дій, окрім захисту власних позицій від нападу.

Проте, зауважують в прес-центі АТО, наймані російськими терористами бойовики не дотримуються жодних міжнародних домовленостей та вимог. Зокрема о 9.00 вони обстріляли з двох установок БМ 21 «Град» населений пункт Переможне Лутугінського району.