Всі звільнені - з Іловайська / Мустафа Наєм / facebook

У Донецьку 7 вересня звільнено ще 15 українських полонених, у заручниках терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР" залишається ще від 700 до 800 осіб.

Про це повідомили в ефірі Hromadske TV, передає Українська правда.

Читайте такожУ Горлівці бойовики утримують "ворогів народу" у катівні в шахтоуправлінні - журналіст

Відео дня

Згідно з повідомленням, у "ДНР" зазначили, що звільнення відбулося не в рамках "мирного плану Порошенка", а ніби за "особистою домовленістю".

Як зазначив у своєму Facebook заступник глави Дніпропетровської ОДА Борис Філатов, звільнені військові - з Черкас (або Черкаського) та 40 батальйону територіальної оборони. 

За даними Hromadske TV, серед звільнених також - військові з 51 та 93 бригад та батальйону "Світязь".

Також уточнюється, що реалізація "мирного плану" можлива протягом двох днів. 

Як відомо, 5 вересня у Мінську відбулися переговори за участю другого президента України Леоніда Кучми, посла Росії в Україні Михайла Зурабова, спецпредставника ОБСЄ Хайді Тальявіні, лідерів бойовиків "ДНР" Олександра Захарченка та Андрія Пургіна, а також голови "ЛНР" Ігоря Плотницького.

За підсумками зустрічі між представниками України, "ДНР" і "ЛНР" за участю ОБСЄ було підписано протокол про припинення з 18:00 п'ятниці вогню на Донбасі.

Читайте такожРНБО: терористи утримують в заручниках понад 200 осіб

6 вересня президенти України та РФ провели телефонну розмову, в ході якої дійшли згоди, що "режим припинення вогню" на південному сході України в цілому виконується. Також Петро Порошенко заявляв, що звільнення заручників можливе може відбутися вже 6 вересня. 

Однак в Адміністрації президента станом на вечір 6 вересня повідомили про звільнення лише двох військовополонених.