REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні на брифінгу речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Володимир Польовий.

«Протягом останньої доби кількість обстрілів наших блок-постів та позицій зросла», - зазначив Польовий.Читайте такожШтаб АТО зафіксував обстріли позицій силовиків неподалік Попасної та аеродрому Донецьк

Так, за його інформацією, в Донецькій області обстріли відбулися в районах понад 20 населених пунктів: Нижня Кринка, Василівка, Малоорлівка, Єнакієве, Гранітне, Шахтарськ, Кринична, Красногорівка, Мар'їнка, Петровське, Новоселівка, Майорск, Жданівка, Новотроїцьке, Міус, Центральний, Богданівка, Авдіївка, Піски, Тоненьке, Ясиновата, Харцизск, Новобахмутівка, Пантелеймонівка, Дебальцево та безпосередньо аеропорт “Донецьк”.

Відео дня

В Луганській області, за даними речника, було обстріляно наші позиції в районах н. п. Комишуваха, Попасна, Городище, Співаківське, Золоте та Чорнухіно.

Також вчора сили АТО відбили два штурми російських найманців.

«Йдеться про чергову спробу захоплення Донецького аеропорту та прорив з боку населеного пункту Пантелеймонівка до Василівки Донецької області. У прориві брали участь понад 200 терористів. Атаку ворога було відбито», - зазначив Польовий.Читайте такожАрмія та силовики вибудовують лінію оборони та укріплюють вогневі позиції у зоні АТО - штаб

Він також повідомив, що продовжуються випадки порушення повітряного простору та повітряної розвідки з території Росії. Так, вчора вахтовим-сигнальником морської охорони виявлено проліт на висоті до 1 тис. метрів російського безпілотника в районі «рейд порта – Маріуполь». Також прикордонний наряд Луганського загону «Біловодськ» в напрямку н. п. Калмиківка Ростовскої області – Баранівка Луганской обл., зафіксували ще один безпілотник на висоті до 2 км.

Дивіться карту у більшому розмірі

mediarnbo.org