Ілюстрація / REUTERS

На засіданні Ради безпеки ООН про захист цивільних осіб у збройних конфліктах Росія заявила, що без зняття санкцій не буде глобального припинення вогню.

Про це повідомив речник місії України в Організації Об'єднаних Націй Олег Ніколенко, коментуючи заяву делегації РФ, передає lb.ua.

"У цьому зв'язку ми вважаємо вельми актуальним заклик Генерального секретаря про глобальне припинення вогню від 23 березня 2020 року. Але цей його заклик буде звучати неповно поза відсиланням на його попереднє звернення: скасувати санкції, які можуть підірвати здатність країн реагувати на пандемію. Той же заклик був висловлений Верховним комісаром з прав людини, який підкреслив, що в контексті глобальної пандемії політика протидії медичним зусиллям в одній країні підвищує ризик для всіх нас", - заявила Росія в Радбезі ООН.

Відео дня

Читайте такожМеркель підтримала збереження антиросійських санкцій, запроваджених за агресію в Україні

"Раніше ми чули тільки те, що санкції заважають гуманітарній допомозі для боротьби з COVID-19. Не допомогло, тому вирішили повернутися до старих практик - шантажу", - зазначив Ніколенко.

На його думку, заява РФ пояснює, чому продовжується насильство в Україні, Сирії, Лівії та інших місцях, де Росія є стороною конфлікту. "Але ми добре знаємо, що навіть якщо санкції теоретично будуть скасовані, припинення вогню не буде. Росіяни завжди знайдуть привід для продовження агресивної політики", - додав спікер місій України в ООН.

Як повідомляв УНІАН, раніше Україна в ООН закликала Росію відмовитися від насильства і логіки війни на окупованому Донбасі.