Арахамія зазначає, що планується в уряді змінити 3-4 міністри / фото УНІАН, Олександр Кузьмін

Лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія каже, що багато "нормальних людей" не хочуть йти в міністри, щоб їх потім у Фейсбуці не матюкали.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав в коментарі журналістам.

Він зазначив, що планується "3-4 заміни кадрові, але ми не будемо їх анонсувати заздалегідь".

Відео дня

Читайте такожАрахамія прокоментував чутки про відставку Разумкова

При цьому Арахамія додав, що коли анонсується заміна якогось міністра, то міністерство по суті перестає нормально працювати і "цього міністра ніхто не слухає".

За словами керівника фракції, вже півтора місяця ведуться перемовини з можливими кандидатами на посади міністрів.

"Більшість людей нормальних котрих ми хотіли б – вони відмовляються йти в міністри", - зазначив Арахамія.

За його словами, якщо йдеться про людину, котра працює в бізнесі, то такі кандидати часто говорять, що добре заробляють і в них "хороша репутація, і їх "у Фейсбуці люди лайкають, а не матюкають".

Арахамія також розповів, що планується ці кадрові зміни ухвалювати в так званому пакеті, тобто одночасно.

Кадрові зміни в уряді: що відомо

Напередодні голова Верховної Ради України Дмитро Разумков заявив, що не виключає можливості відставок в уряді вже "незабаром". Також він зазначав, що діяльність кількох міністерств викликає дискусії.

Раніше, 24 серпня перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко зазначив, що не виключає кадрових змін в уряді восени. "Кадрові зміни (восени - УНІАН) - будемо дивитися, як буде складатися ситуація. Десь, можливо, міністри самі будуть просити про відставку. Десь, можливо, будуть подання якісь з боку президента або з нашого боку. І будемо дивитися, ми готові оперативно реагувати на всі кадрові моменти", - зауважив Корнієнко.

Своєю чергою, заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук прогнозує, що конкретика щодо кадрових змін в уряді з'явиться в другій половині вересня.