Давид Арахамія / Фото УНІАН

Лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія зазначає, що питання про призначення віце-прем'єра з питань промисловості та оборонно-промислового комплексу може бути розглянуте у Верховній Раді в п'ятницю, 17 липня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав в ефірі програми "Свобода слова".

Відповідаючи на питання щодо недоукомплектованості уряду, зокрема, відсутності очільників Антимонопольного комітету та Національного банку, Арахамія сказав: "У п'ятницю всі будуть з головами".

Відео дня

"Він (уряд - УНІАН) доукомплектований майже на 100%. Вже зараз залишився віце-прем'єр з питань промисловості та ОПК, який буде проголосований в п'ятницю", - зазначив депутат.

Читайте такожЦього тижня може відбутися позачергове засідання ВР з оборонних питань - Арахамія

На питання щодо сьогоднішнього засідання фракції "СН" та кадрових питань, Арахамія відповів: "На посаду віце-прем'єра з питань промисловості та ОПК - це буде Олег Уруський, на посаду голови Антимонопольного комітету України - це буде Ольга Піщанська, на посаду НБУ - ще немає фінального, остаточного рішення".

За його словами, питання щодо кандидатури на очільника НБУ вирішуватиметься у найближчі 2-3 дні.

Як повідомляв УНІАН, 13 липня відбулося засідання фракції "СН", на якому, як повідомила депутат цієї фракції Галина Янченко, президент України Володимир Зеленський представив кандидатів на ряд посад.

Вона зазначила, що зокрема, в середу парламент може розглянути призначення віце-прем’єр-міністра з питань ОПК Олега Уруського.

Також Янченко додала, що може розглядатись кандидатура на посаду голови Антимонопольного комітету України. "На цю посаду пропонують Ольгу Піщанську, першу заступницю голови АМКУ", - повідомила депутат.

Крім того, за її словами, в п’ятницю Верховна Рада, ймовірно, розгляне кандидатуру на посаду голови Національного банку. Водночас вона додала, що "кандидатура на цю посаду ще визначається".

Крім того, депутат від "СН" Роман Грищук також повідомив, що кандидатуру Піщанської на посаду голови АМКУ та Уруського на посаду віце-прем'єр-міністра з питань оборонно-промислового комплексу планується розглядати в середу, 15 липня.