Арестович знову висловився про освіченість "середнього українця" / скріншот

Позаштатний радник голови Офісу президента Олексій Арестович пояснив, що мав на увазі, коли заявив, що біженці з Афганістану освіченіші за "середнього українця".

В ефірі телеканалу "Україна 24" Арестович знову згадав про "середнього українця", заявивши, що він нібито не може показати Афганістан на карті.

"Але він ображається, що Арестович сказав, що деякі афганці, які отримали західну освіту і працювали перекладачами для канадської армії, наприклад, 10-20 років, а значить, як мінімум, знають досконало англійську мову, можуть виявитися освіченішими за середнього українця. Але я навіть мав на увазі не тільки їх, а тих людей, яких ми вивозимо", - пояснив Арестович, уточнивши, що Україна вивезла звідти провідних кореспондентів світових телеканалів.

Відео дня

"А що я несправедливого сказав такого, що такого страшного? Я ж не мав на увазі, що середній моджахед Талібану освіченіший за середнього українця? Хоча... Чесно кажучи, як вважати цю середину. Але ми прагнемо ображатися, у нас рефлекс, рефлексивне управління", - додав він.

Заява Арестовича й відповідь Разумкова

У своєму недавньому інтерв'ю Арестович спробував порівняти українців і біженців з Афганістану. В результаті порівняння вийшло не на користь перших. "Треба розуміти, це ж не дикі моджахеди з кинджалами в зубах, це освічена публіка, яка пропрацювала із західною коаліцією, знає мови, часто освіченіше, ніж середній українець, і інтегрована в західне співтовариство. З ними проблем не буде", - сказав тоді Арестович. І допустив, що в Україні біженців зможуть використовувати як перекладачів.

У відповідь Разумков жорстко відреагував на таку заяву і порадив Арестовичу "поїхати в Талібан". "Обіцяю, що востаннє коментую пана Арестовича. Може тоді поїхати радником чогось в "Талібан", якщо вони там більш досвідчені, освічені, і може поділитися своїм досвідом саме там. Думаю, він там буде корисний", - заявив спікер українського парламенту.