Азербайджанська діаспора України заявила про підтримку Києва на тлі агресії РФ (документ)

Правління Ради Азербайджанців України заявило про повну  підтримку всіх кроків влади Києва щодо заходів, спрямованих на оборону країни від агресії Російської Федерації.

Відповідне звернення з'явилося у розпорядженні УНІАН.

Зазначається, що азербайджанська діаспора одна з найбільших в Україні та об'єднує не менше 500 тисяч осіб й вона засуджує окупаційні дії Російської Федерації на території Донецької та Луганської областей та окупацію Автономної Республіки Крим.

Відео дня

"Азербайджанська діаспора в Україні й надалі буде підтримувати українську армію та український уряд. Етнічні азербайджанці з гордістю проходять військову службу у складі ЗСУ з метою надання збройної відсічі агресору", - йдеться в документі.

Також нагадується, що вже кілька  громадян України етнічних азербайджанців загинули, захищаючи територіальну цілісність та суверенітет України. 

"На засіданні правління Ради азербайджанців України 17 лютого 2022 року було прийнято рішення ще раз публічно оголосити про повну підтримку всією великою азербайджанською діаспорою територіальної цілісності України та непорушності її кордонів. Діаспора вітає також й офіційні  позиції Азербайджану та Туреччини щодо підтримки України", - наголошується у заяві. 

Також азербайджанська діаспора в Україні закликала всі політичні сили перед загрозою нацбезпеці відмовитися від критики на адресу керівництва держави та об'єднатися.

У документі нагадується, що сьогодні єдину Україну підтримують більшість країн Європи та Сполучені штати Америки, що стало безпрецедентним явищем в історії міжнародної дипломатії. 

"Азербайджанська діаспора України підтверджує, що готова всіма доступними засобами підтримувати та захищати Україну, щоб назавжди відбити в агресора бажання посягати на цілісність України. Разом ми сила та ми переможемо. Слава Україні!" - підсумовується у заяві.

Азербайджанська діаспора України заявила про підтримку Києва на тлі агресії РФ (документ)

Вас також можуть зацікавити новини: