У Генасамблеї ООН обговорять резолюцію про виведення військ Росії / фото REUTERS

Білорусь внесла низку поправок до проекту резолюції Генасамблеї ООН, приуроченого до річниці початку повномасштабної війни Росії проти українського народу. Документи зареєстровані в електронній бібліотеці ООН, повідомляє білоруська редакція "Радіо Свобода".

Згідно з поправками, в Мінську хочуть виключити з документа вимогу про негайне виведення російських військ з території України.

Так, Білорусь запропонувала виключити з резолютивної частини вимогу про те, щоб "РФ негайно, повністю і беззастережно вивела всі свої збройні сили з території України в межах її міжнародно визнаних кордонів".

Відео дня

Також Мінську не подобається формулювання в преамбулі "через рік після початку повномасштабного вторгнення в Україну". Крім того, слова про удари РФ пропонується замінити на "...військові дії на території України".

У другому документі Білорусь хоче згадати західну допомогу Україні, яка нібито заважає припиненню війни, а також прописати "законні побоювання" РФ, які нібито і стали причиною початку повномасштабної війни.

Постійний представник Білорусі Валентин Рибаков на засіданні Ради Безпеки ООН 17 лютого дав зрозуміти, що країна не підтримає резолюцію в разі, якщо ці "поправки" не будуть внесені. 

Участь Білорусі в російській агресії проти України

З самого початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Білорусь стала плацдармом для завдання російських ударів по нашій території. Також представники РБ блокують всі ініціативи на підтримку України на міжнародних майданчиках.

Раніше Лукашенко заявив, що готовий вступити у війну на боці РФ, але тільки в одному випадку. Диктатор наголосив, що це стосується не тільки України, а й інших сусідніх країн.

Президент Володимир Зеленський сподівається, що Білорусь не вступить у війну проти України.

Вас також можуть зацікавити новини: