Україна закрила пункт пропуску "Нові Яриловичі" на кордоні з Білоруссю через паломників-хасидів, що нині там перебувають і намагаються потрапити на територію України.

Відео дня

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає прес-служба МВС України.

Відповідне рішення було ухвалено Кабінетом міністрів під час засідання 16 вересня.

"Такі обмежувальні заходи впроваджені через поширення коронавірусної хвороби", - йдеться в повідомленні.

В МВС нагадали, що наразі там перебувають паломники-хасиди, які намагаються потрапити до України. Люди забезпечені харчовими продуктами та медикаментами

Заборона в'їзду іноземцям на територію України

  • Влітку МЗС Ізраїлю закликало українську владу вжити заходів для недопущення масових зібрань людей в Умані, аби не сприяти поширенню коронавірусу.
  • 18 серпня уряди України та Ізраїлю у спільній заяві закликали хасидів через загрозливу епідемічну ситуацію утриматися від відвідування Умані.
  • Водночас президент фонду імені Рабі Нахмана Натан Бен-Нун висловлював сподівання, що органи місцевої і центральної влади України, попри карантинні обмеження, дозволять хасидам здійснити паломництво до священних для них місць в Умані.

Читайте такожМЗС України просить Білорусь не оформляти без підстав в'їзд хасидам

  • 27 серпня Кабінет міністрів встановив заборону на в’їзд іноземців з опівночі 28 серпня.
  • Станом на 15 вересня в Україну з Білорусі намагалися потрапити 690 хасидів. Прикордонники прогнозували прибуття ще кількох тисяч осіб на різні ділянки держкордону.
  • Для посилення прикриття білоруської ділянки залучені резерви Національної академії Державної прикордонної служби та Сумського прикордонного загону. Задіяні вертоліт Мі-8, два вертольоти H-125, літак DA-40 і безпілотні комплекси для повітряного моніторингу кордону.
  • 15 вересня президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив уряду домовитися з Україною про надання зеленого коридору для євреїв-хасидів, які не можуть з Білорусі потрапити в пункт призначення - до святих місць в Україні.