Степан Черновецький / фото DT.ua

1 липня 2020 Апеляційний суд Барселони остаточно підтвердив рішення про припинення попереднього розслідування проти Степана Черновецького, українського бізнесмена і засновника Chernovetskyi Investment Group.

Нагадаємо, що в жовтні 2019 іспанський суд припинив попереднє розслідування, яке велося проти Степана з 2014.

Читайте також«Іспанську справу» проти Степана Черновецького закрили

Відео дня

«Апеляційний суд Барселони відхилив апеляцію прокуратури, залишивши в силі рішення суду першої інстанції, й остаточно припинив справу. Таким чином, суди вдруге підтвердили законність інвестицій Степана Черновецького в Іспанію і його бізнесу в країні», – зазначають Martell Abogados, іспанські адвокати Степана Черновецького.

Як раніше повідомлялося, іспанські прокуратура і суд тривалий час зберігали режим секретності у справі та не давали можливості захисту ознайомитися з матеріалами слідства. Сторона захисту за власною ініціативою надала суду аудиторські та юридичні звіти про законність походження коштів, інвестованих в Іспанію.

«Мені було принципово важливо відновити справедливість. Я витратив багато часу і зусиль для цього, й рішення апеляційного суду ставить крапку в цьому питанні. Я радий, що ми нарешті можемо зосередитися на бізнесі та розвитку, а не на захист від необґрунтованих звинувачень», – каже Степан.