Качура образився на Богуцьку / фото УНІАН, Володимир Струмковський

Народний депутат від "Слуги народу" Олександр Качура вирішив подати до суду на свою колегу по фракції Єлизавету Богуцьку.

Причиною конфлікту між нардепами став пост Богуцької в Facebook. Напередодні вона розкритикувала Качуру, який допустив закупівлю Україною російської вакцини від коронавірусу. 

"Олександр Качура вирішив вакцинуватися російським винаходом слідом за моральним наставником - Віктором Медведчуком. Його вже й росТБ цитує, мовляв, мудрий такий політик у СН. Мені плювати, що там собі вирішив Качура вколоти, але говорити про те, що він піклується про здоров'я української нації - це вже занадто. Це ж треба взагалі бути тупим черевиком, щоб на українцях тестувати російський медичний напівфабрикат!",- написала вона.

Відео дня
Богуцька засудила слова колеги / скріншот

У відповідь Качура сьогодні пообіцяв судитися з Богуцькою, проілюструвавши свою публікацію в соцмережі її фото у в'язаній масці, зробленим у сесійній залі Верховної Ради.

"Подивіться на фото. Як думаєте, це адекватна людина?",- написав він у своєму Facebook.

"Вчора Єлизавета написала образливий пост щодо мене. Подаю позов до суду! А виграні за рішенням суду гроші передам організаціям переселенців з анексованої РФ Автономної Республіки Крим", - додав він.

Пост Качури у відповідь / скріншот

Скандал з російською вакциною: що раніше заявив Качура

  • Раніше Качура заявив, що Україні потрібно буде закуповувати російську вакцину від коронавірусу, якщо її ефективність буде доведена.
  • До цього президент Володимир Зеленський натякнув, що російської вакцини в Україні не буде. З цим питанням, за його словами, Україні допоможе Євросоюз. 
  • Ймовірно, таким чином Зеленський прокоментував недавні дії і заяви нардепа від ОПЗЖ, кума Путіна Віктора Медведчука. Днями під час візиту до Москви Медведчук розповів Путіну, що в окупованому Криму зробив щеплення від коронавірусу російською вакциною і запропонував почати поставляти цей препарат до України. 
  • Пізніше Качура розповів, чому Україна, на його думку, може закуповувати російську вакцину.