Віталій Кличко прибув на міжнародний захід «Zero Corruption Conference» на велосипеді. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив УДАРівець Дмитро Білоцерковець. На заході Кличко представив своє бачення боротьби з корупцією та розвитку України.

«Корупція з’являється там, де не працює система. Тому запобігати їй важливо саме на рівні системи. А не вирішувати власні політичні завдання під лозунгом боротьби з корупцією. Коли у вищих кабінетах влади витрачають години на наради, де обговорюють як краще атакувати того чи іншого мера, коли всупереч вибору киян та законів України намагаються призначити ручного голову КМДА – це політична корупція», - заявив лідер «УДАРу» у своєму виступі.

Кличко наголосив на тому, що показником ефективності антикорупційної діяльності має бути рівень довіри громадян до влади.

Відео дня

«30 років боротьба з корупцією нагадує боротьбу з вітряками. Процес заради процесу. Статистика заради звітів. Але де тут боротьба з несправедливістю? Створюючи антикорупційні органи, треба пам’ятати, що головний КРІ в боротьбі з корупцією – це не статистика посадок і не кількість видовищних корупційних скандалів. Головний КРІ – це рівень довіри громадян до влади та держави. Бажання людей жити і працювати в країні», - зазначив він.

Політик переконаний, недовіра громадян шкодить Україні не менше за економічну кризу. 

«Корупція породжує небезпечне явище – зневіру людей. Спочатку до окремого чиновника, потім – до всієї демократії. І що тоді роблять українці? Масово виїжджають за кордон. Криза довіри шкодить Україні не менше, ніж економічна криза», - пояснив він.

У підсумку виступу він окреслив своє завдання: відновити довіру людей до влади.

«Тому наша головна задача – повернути довіру громадян! Показати, що успішна українська держава можлива! Я маю на увазі успішна держава для  кожного громадянина, а не «успішна» держава для олігархів та еліти», - підсумував Кличко.

Раніше на «Zero Corruption Conference» виступив Володимир Зеленський.

Democracy in Action: Zero Corruption Conference - перша конференція найвищого рівня з питань гібридних загроз демократії: дезінформації, корупції та правових воєн. Учасниками є політики з різних країн, представники НАТО, Пентагону та ФБР, Єврокомісії та Європарламенту, громадські діячі, журналісти-розслідувачі.