Протидія COVID-19 в Україні триває / фото REUTERS

Президент Володимир Зеленський наголошує, що Україна з мінімальними втратами витримала перший етап пандемії коронавірусу, але розслаблятися рано.

Читайте такожУ Кабміні заявляють про критичну ситуацію із захворюваністю на COVID-19 у Харківській області

Як передає кореспондент УНІАН, про це Зеленський сказав у щорічному посланні про внутрішнє і зовнішнє становище України.

Відео дня

"Ми витримали перший етап та пройшли його з мінімальними втратами. Так, є прогнозоване скорочення економіки та ВВП, але воно торкнулось усіх країн світу. А у порівнянні з багатьма європейськими країнами наше падіння менше, як і відсоток смертності від COVID. Німеччина (4%), Франція (9%), Велика Британія (11%), а Україна (1,9%)", - сказав Зеленський.

За словами президента, в Україні співчувають іншим країнам.

«Більше того, не маємо права розслаблятися. Протидія COVID-19 триває. Рекорди з кількості хворих фіксуються у світі щодня. На жаль, Україна не виняток. Адаптивний карантин і менш суворі заходи безпеки були необхідні для відновлення економіки України, та це не скасовує елементарних правил. Я хочу звернутися до усіх громадян України, які, попри страшні щоденні цифри, або взагалі не носять маски або роблять це «для галочки». Маска на вашому обличчі - це безпека інших людей. Депутатів це також стосується", - наголосив Зеленський.

Коронавірус в Україні: що відомо