Леонід Кожара вийшов із СІЗО після внесення застави / фото Нацполиция

Прокуратура Київської області в четвер, 21 травня, подала до суду апеляцію, в якій просить про утримання екс-міністра закордонних справ Леоніда Кожари під вартою без можливості внесення застави.

Про це повідомили у відомстві, передає Радіо Свобода.

Читайте такожЕкс-міністр закордонних справ затриманий за підозрою в умисному вбивстві (фото)Коли суд розгляне апеляцію, поки невідомо.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 21 травня Кожара вийшов із СІЗО після внесення всієї суми застави.

Екс-міністра підозрюють у вбивстві підприємця, колишнього голови правління телеканалу «Інтер» Сергія Старицького.

21 лютого Старицького знайшли мертвим з вогнепальним пораненням в будинку Кожари та його дружини Козерод в селі Чайки Київської області. Спочатку в поліції заявили, що чоловік заподіяв собі смерть, коли господарі будинку були в інших кімнатах. Поліцейські на місці вилучили пістолет, патрони і гільзу.

Однак 22 лютого кримінальне провадження було перекваліфіковано з самогубства на вбивство – 1 ч. ст. 115 ККУ.

25 березня Кожару затримали співробітники поліції. 27 березня суд обрав Кожарі запобіжний захід у вигляді взяття під варту до 25 травня з альтернативою внесення застави у розмірі понад 14 мільйонів гривень.

На засіданні суду адвокати стверджували, що дружина Кожари нібито випадково застрелила Старицького, коли той намагався вчинити самогубство з пістолета, що належить її чоловікові.