Криза може поставити під загрозу майбутню підтримку України з боку США / фото ua.depositphotos.com

Політичний параліч у США після відставки республіканського спікера Маккарті "потенційно дуже серйозний" і може поставити під загрозу майбутню підтримку України.

Таку думку висловив колишній посол Великобританії в США Лорд Деррок. В коментар Sky News він пояснив, що заміну Кевіну МакКарті на посаді спікера Палати представників можуть шукати "ще досить довго".

"Тоді ви отримаєте реальні проблеми для України, тому що американці постачають близько 90% військової техніки, що надходить в Україну. Я не вірю, що у Європи є можливість заповнити запаси, так що незабаром вони почнуть вичерпуватися", - сказав він.

Відео дня

Дипломат також відзначив наявність "довгострокової проблеми" в американській підтримці України через позицію частини республіканців і їх виборців, а також побоювань, що війна може тривати нескінченно.

"Не тільки кілька правих республіканців виступають проти подальшої допомоги Україні. З боку пересічних виборців-республіканців чиниться сильний тиск з метою зупинити це - і цей тиск говорить багато про що. Якби я був у Києві, я б турбувався про те, що станеться наступного року, коли почнеться сезон американських виборів", - додав дипломат.

За його словами, Україна переможе у війні не раніше 2024 року.

Ситуація в США - останні новини

У США шукають альтернативні варіанти фінансування військової допомоги Україні на тлі заворушень у Палаті представників. Адміністрація президента Джо Байдена розглядає можливість використання для цього грантової програми Держдепу.

За словами республіканця, знайомого з внутрішніми дискусіями, колишній президент Дональд Трамп розглядає можливість візиту до Капітолію наступного тижня, де він готовий висунути себе в якості кандидата в спікери.

Вас також можуть зацікавити новини: